Uw vakantie begint ’s ochtends als u met open raam wakker wordt – in een oase van stilte, uniek voor Nederland, en in het voorjaar met een concert van vogelgezang. Een ideale plek als u wilt onthaasten en de auto graag laat staan: langs het huis lopen diverse natuurwandelpaden, onder meer naar het 250 ha grote landgoed Altembrouck in de Belgische Voerstreek. Het appartement ligt op de rand van het plateau van Margraten, niet ver van het Savelsbos met vergezichten over het Maasdal en de St Pietersberg. De mogelijkheden voor toeristische en sportieve wandelaars en fietsers zijn onbeperkt; op verzoek kunnen wij fietsen (ook electrische) voor u huren of wandel- en fietskaartsen bezorgen. In Maastricht en Valkenburg zijn diverse grotten te bezichtigen.

Wilt u natuur verbinden met cultuur? Binnen fietsafstand vindt u Maastricht (15 km), Valkenburg (10 km), Aken (25 km) en Luik. Maastricht is bekend van de terrasjes en de Bourgondische levensstijl, maar wist u dat Maastricht ook de stad met na Amsterdam de meeste monumentale gebouwen in Nederland is? Met vestingwerken, het fort Sint Pieter, kazematten, de Servaasbrug als oudste brug over de Maas (ca. 1200), de beroemde Servaaskerk met schatkamers, de Onze Lieve Vrouwenkerk en het O.L. Vrouwenplein, waar u zich in Frankrijk waant. Valkenburg is bekend van de vele grotten en het openluchttheater. In Margraten en Henri-Chapelle (B) vindt u twee indrukwekkende Amerikaanse militaire begraafplaatsen uit de Tweede Wereldoorlog. In de omgeving vindt u verder kastelen, grotten, en net over de Belgische grens het klooster Valdieu (B).

Houdt u ervan om met de auto de omgeving te verkennen? Haal dan uw hart op met daguitstapjes in de Ardennen (B) met o.a. het uitgestrekte natuurgebied de Hoge Venen en de stadjes Spa, Durbuy, La Roche, Dinant en Houffalize. Net over de Duitse grens vindt u de Eifel en de meren van de vulkaan-Eifel. In het oude vakwerkstadje Monschau of het kasteel van Stolberg kunt een terrasje pakken of glasblaaskunst bewonderen. Ook Trier en de Moezel, Luxemburg zijn prachtige dagbestemmingen (1,5 - 2 uur rijden).